Touchscreen methode

September 25, 2008

Onderzoek Motion interface.

Hieronder ga ik een aantal motion technieken uitleggen. Vervolgens trek ik een conclusie of ze wel of niet passen in mij gebonden project.

Touchscreen

Een touch screen is een display die de presentie en de locatie van de vinger binnen het scherm bepaald. De term Touch staat voor aanraken / contact tussen de gebruiker en de display met behulp van de vinger of de hand. Naast het gebruiken va de vinger / hand kan de touchscreen ook passieve objecten detecteren denk hierbij aan de styles ( een pen wat ontworpen is voor touch technologie ).

Tot heden zijn er touchscreen die alleen maar een punt registeren van de gebruiker, denk hier bv als je 2 vinger tegelijk op het screen plaats zal hij niet reageren. Maar er zijn wat uitzondering met touchscreen denk hierbij aan de Apple Iphone die gebruikt de Multi touch technologie. Dit houdt in dat je met 2 of meerdere vinger tegelijk het screen kan aanraken, bedienen.

De touchscreen heeft twee attributen.

Ten eerste: De gebruiker heeft een interactie met de screen, en kan de gegevens op het screen aanraken voor verder informatie.

Ten tweede: Met een touchscreen is er geen randapparaten nodig om het te navigeren, denk hierbij aan de Mouse of de styles.

Door de mogelijk heden van de touchscreen zien we dat het overal is toegepas de laatste jaren. Denk hierbij aan telefoon, navigatie system, informatie punten van school of bedrijven, pin automaten etc.

Touchscreen methode.

Weerstand bieden Touchscreen / Resistive touchscreen

Een Resistive touchscreen paneel is samengesteld uit verscheidene lagen. Het belangrijkst is de twee dunne metaal elektrisch geleidende en weerstand biedende lagen die door dunne ruimte worden gescheiden. Wanneer een voorwerp dit soort aanrakingspaneel raakt, worden de lagen verbonden op bepaald punt; het paneel geeft die dan door aan een output device. Dit veroorzaakt een verandering in de elektrostroom die als aanrakingsgebeurtenis wordt geregistreerd en verzonden naar het controlemechanisme voor verwerking. Wanneer het meten van perskracht, is het nuttig om weerstand toe te voegen afhankelijk van kracht in dit model tussen de verdelers.

Een Resistive output van het aanrakingspaneel kan uit vier a acht draden bestaan. De posities van de geleidende contacten in weerstand biedende lagen verschillen afhankelijk van hoeveel draden worden gebruikt. Wanneer vier draden worden gebruikt, worden de contacten geplaatst op linker, rechter, top, en het onderkant. Wanneer vijf draden worden gebruikt, worden de contacten geplaatst in de hoeken en op één plaat.

4 draad Resistive panelen kunnen het gebied (en vandaar de druk) van een aanraking schatten die op berekeningen vanaf de weerstanden wordt gebaseerd. De Resistive touchscreen panelen zijn over het algemeen meer betaalbaar maar bieden slechts 75% duidelijkheid aan en de laag kan door scherpe voorwerpen worden beschadigd. De Resistive touchscreen panelen worden niet beïnvloed door buitenelementen zoals stof of water en zijn het meest gebruikte type. De Nintendo Ds is een voorbeeld die de Resistive touchscreen technologie gebruikt.

Zo zijn er nog een aantal touch technologie maar die worden niet veel gebruik, dus heb ik ze maar achterwegen gelaten. Maar hier volgen de namen.

Surface acoustic wave

Capacitive

Infrared

Strain gauge

Optical Image

Dispersive signal technology

Acoustic pulse recognition

Frustrated Total internal reflecten

Het achterliggende gedachten of hoe een touch screen wordt gemaakt kun je hier bezoeken.

http://www.tftplaza.nl/touchscreen-techniek.16152.nl.html

Motion detection

Een Motion detection is niets anders dan het ontvangen van bewegingen in een locatie.

Motion worden opgenomen door het veranderen van snelheid in bewegingen van een object of objecten in de omgeving. De ontvanger kan zowel een camera of een webcam zijn wat we de laatste tijden vaak tegenkomen is Eyetoy van de playstation.

Hieronder een aantal bronnen van de Motion detection.

Deze man heeft van de Wii met een controller omgezet tot het gebruiken van zijn vinder of bewegingen van zijn lichaam. Maar hiervoor heeft hij een aparte input apparaat ontworpen.

http://www.cs.cmu.edu/~johnny/projects/wii/

Een andere technologie voor het touchen en bewegen van objecten.

http://www.metacafe.com/watch/1140267/minority_report_like_touch_screen/

Multitouch screen

Dit is een technologie wat we binnen kort zullen zien op het markt, het is een touch panel wat we niet met 1 vinger maar meerderen vingers tegelijk kan navigeren of tekenen.


http://www.gadgetzone.nl/nieuws.php?id=4828

Een touch screen methode wat we hebben gezien bij de film Minority report met Tom Cruise.

http://www.cleoag.ru/2008/01/04/minority-report-like-touchscreen/

Dit zijn allemaal technieken die mogelijk maken om motion detection toe te passen op het web. Maar aan de hand van deze technieken kunnen we niet veel meedoen, en het is te duur om te realiseren. Doordat ik gekeken heb naar verschillende mogelijkheden en technieken komt het Motion detection met de webcam het meest van pas. Door het gebruiken van webcam zal de gebruiker niets moeten kosten want bij elke nieuwe computer is een webcam aanwezig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: